Wil je meer uren schaatsen en op termijn aan wedstrijden deelnemen, dan kan je vanaf brevet 2 geselecteerd worden voor een bijkomend pakket pre-recreatief, recreatief of pre-competitief.


Schaatsers die op termijn meer willen schaatsen of dromen van een eigen kür en wedstrijdschaatsen, kunnen in overleg met de coach en het bestuur geselecteerd worden voor deze bijkomende pakketten. 

Het pakket "pre-recreatief" is toegankelijk voor schaatsers vanaf brevet 2 en die in het bezit zijn van brevet Brons, nadien kan je doorstromen naar pakket recreatief of pre-competitief.

Pakket pre-recreatief

In deze groep heb je, naast de clublessen, een bijkomende training van 1uur of 1.5 uur op het ijs waar je intensiever oefent op schaatsvaardigheid, sprongen en pirouetten.  Daarnaast heb je ook 1u droogtraining waarin je oefent op kracht, uithouding en lenigheid. 

Pakket recreatief

In het pakket recreatief leer je een eigen kür op muziek, waarmee je kan deelnemen aan recreatieve wedstrijden.  Naast de clublessen heb je ook een bijkomende groepsles op het ijs waar je intensief oefent op schaatsvaardigheid, sprongen en pirouetten.  Je werkt ook aan je expressie, ritmegevoel en houding in de les artistieke off-ice (60 min) en je oefent op kracht, lenigheid en uithouding tijdens de droogtraining (30 min).